Tips

Zó maak ik mijn Instagram-stories!

Voor mij is Instagram een online fotoboek met allerlei waardevolle herinneringen, waar ik graag weer op terug kijk. Naast fotograferen vind ik het ook énorm leuk om Instagram-stories te maken, en te spelen met verschillende apps, achtergrondjes en lettertypes. Je stories zien er dan lekker creatief uit en nét even anders dan anderen. Hoe maak ik ze dan? Dat leg ik je in dit artikel uit!

Instagram-stories

Nadat de functie ‘stories’ geïntroduceerd werd op Instagram, deed ik er nog niet veel mee. Na een aantal maanden begon ik het leuker te vinden en sinds een jaar besteed ik er wat meer aandacht aan. Gewoon omdat ik het erg leuk vind om te spelen met patronen, kleuren, achtergrondjes, lettertypes en foto’s.

Soms maak ik gebruik van templates in story-apps, die ik dan weer ‘eigen’ maak.

Apps voor Instagram-stories

  • Unfold
  • Storystar
  • Storychic
  • Nichi
  • StoriesEdit
  • Story Maker
  • StoryArt
  • Mojo

Tegenwoordig gebruik ik Nichi het meest voor bewerkingen, omdat ik deze stijl heel leuk vind.

Achtergrondjes

Alle tropische- en vrolijke achtergrondjes download ik altijd via rechtenvrije websites zoals Pexels of Unsplash. Hier vind je genoeg leuke achtergrondjes om toe te voegen aan je story.

Een eigen ontwerp

Het aller-leukste is natuurlijk een eigen ontwerp. Hier gebruik ik de app ‘Picsart’ voor. Dit is een wat simpelere versie van Photoshop en voor Instagram-stories is dit prima te gebruiken.

Benieuwd naar mijn stories? Volg mijn persoonlijke account op Instagram! Een paar maanden geleden maakte ik eigen highlight covers, deze kun je hier downloaden. 

Beeld: Pexels.com | Unsplash.com | Picsart App

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: