Mindstyle,  Tips

Zó blijf je mentaal en fysiek fit tijdens de Coronacrisis

Nu het Corona-virus door ons land raast en wij massaal achter de geraniums zitten, is het belangrijk om fit te blijven. Niet alleen fysiek maar zeker ook mentaal. In dit artikel geef ik je twaalf tips om fysiek en mentaal fit te blijven tijdens de Coronacrisis. 

1. Wandelen

Jij wilt toch niet weken lang vertoeven in je muffige stulpje? Dus trek die schoenen aan en maak een mooie wandeling. Een frisse neus halen in de natuur is altijd goed voor mens, maar gedurende deze akelige tijden al helemaal onmisbaar. Zo geniet je ook nog eens van die heerlijke lentezon. Zorg er natuurlijk wel voor dat je anderhalve meter afstand houdt tussen jou en je voorbijgangers.

2. Skeeleren

Eergisteren tuurde ik uit mijn raam en zag ik een aantal mensen skeeleren. Hierdoor kreeg ik zelf ook de inspiratie om dit te gaan doen de komende tijd. Ik bestelde een paar met bijhorende bescherming en dit pakket komt hopelijk vandaag aan. Van skeeleren of skaten krijg je mooie beenspieren en het is ook nog eens goed voor je conditie.

3. Fietsen

Ontdekt nieuwe plekken in jouw stad op de fiets en geniet van de natuur en de eerste zonnestralen. Neem desnoods je camera mee om mooie kiekjes te schieten onderweg.

4. Extra vitamines

Pak deze dagen eens een extra appel of peer, om zo je weerstand verder op te bouwen. Een vitamine-C bruistablet is ook gezond om af en toe op te lossen in je water.

5. Lig niet te lang in bed

Lig ‘s ochtends niet te lang in je nest, want geloof mij, dan word je alleen maar luier en luier. Bovendien geeft het je geen voldaan gevoel. Je voelt je totaal nutteloos. Zet je wekker rond een uurtje of negen en begin de dag rustig met een lekker ontbijtje en een kop thee.

6. Houd contact

Door het thuiswerken en het online-onderwijs, ligt een sociale-isolatie op de loer. Probeer daarom contact te houden met vrienden en familie via Whatsapp en sociale media. Wat ook kan helpen is om af en toe eens te bellen of te Facetimen. Zo voelt het toch alsof je een beetje bij elkaar bent.
Wil je als student een nuttige bijdrage leveren tijdens de coronacrisis? Meld je dan aan bij de website ‘Koetjes en Kalfjes‘. Studenten en ouderen worden telefonisch met elkaar in contact gebracht. Veel ouderen, maar ook jongeren zijn momenteel eenzamer dan ooit. Dus met een gezellige praatje, kan je veel voor iemand betekenen.

7. Springtouwen

Aangezien de sportscholen gesloten zijn, is het voor velen afzien deze periode. Maar ga niet bij de pakken neerzitten, want ook met huis-tuin-en-keuken spullen kom je een heel eind. Vis bijvoorbeeld dat oude springtouw uit de schuur en werk je een uurtje lekker in het zweet.

8. Blijf normaal eten

Blijf gewone maaltijden eten tijdens deze bizarre weken. Troosteten is geen excuus jongens, ook al zit je in quarantaine door Corona. Af en toe snacken kan geen kwaad, maar overdrijf niet. Wanneer we weer de ultieme vrijheid mogen ervaren, heb je hoogstwaarschijnlijk spijt.

9. Traplopen

Het dagelijks leven ligt helemaal plat, dus je krijgt sowieso minder beweging. Die trap in je huis komt nu goed van pas. Want je kan zo vaak als je wilt op en neer lopen.

10. Hoelahoepen

Ook die versleten hoelahoep uit de schuur kan een toegevoegde waarde hebben tijdens de Corona-weken. Zet je koptelefoon op met lekkere jams en shaken maar. Wellicht loop je na deze crisis wel rond met een prachtige slanke taille. Bedankt hoelahoep!

11. Achterstallig onderhoud

Er zijn vast klusjes in en om het huis, die je normaal gesproken altijd voor je uitschuift. Nu heb je mooi de tijd om al het achterstallig onderhoud aan te pakken. Ruim bijvoorbeeld ook eens je kledingkast en breng kleding weg naar het goede doel, zo gauw het weer kan.

12. Yoga of mediteren

Haal je yoga-matje uit de stoffige kast en ga lekker in de tuin oefeningen doen. Maar je kan ook mentaal tot rust komen door af en toe te mediteren. Zelf doe ik dit niet super vaak, maar af en toe vind ik het wel fijn.
En hiermee sluit ik mijn artikel weer af voor vandaag. Ik wens je heel veel sterkte, geluk en gezondheid toe de komende tijd. En let een beetje op elkaar én jezelf tijdens dit bizarre Corona-virus. 
Beeld: Unsplash
Ga voor meer artikelen met tips naar deze pagina

4 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: