Reizen

Vier dagen rondslenteren door het sfeervolle Parijs

Vorig week maandag vertrok ik naar Parijs met mijn familie en rond 13:00 uur kwamen we aan in ons hotel. We liepen vier dagen rond in the city of lights om zoveel mogelijk te bekijken. Ik kan je vertellen: we hebben énorm veel gezien in korte tijd. En als je Naomi heet kunnen de ‘nodige’ foto’s natuurlijk niet ontbreken, dus bereid je vast voor.

Maandag 22 april kwamen we rond 13:00 uur aan in Hotel Eldorado. Een ouderwets en gezellig hotel gelegen aan de Rue des Dames in de wijk Batignolles. Het verblijf bezit over een prachtige binnentuin met veel tropische planten. Je kan er ‘s ochtends heerlijk ontbijten en ‘s avonds is het een restaurant.

Wat mij direct opviel in Parijs is de vele beveiliging. Natuurlijk had ik dit verwacht, maar zó veel niet. Bij iedere bezienswaardigheid stonden veel agenten en militairen voor de veiligheid. Best erg en jammer dat het allemaal nodig is tegenwoordig. Om de Eiffeltoren heen stond bijvoorbeeld een glazenwand, zodat je er niet zomaar onder door kon gaan.

Wanneer je een aantal dagen in de Franse hoofdstad rondwandelt, merk je dat het verschil tussen arm en rijk écht heel groot is. We zagen veel Afrikaanse straatverkopers met souvenirs, een dakloos gezin en rijke zakenlui. Woensdag dronken we een drankje op een terras en dan heb je natuurlijk de kans om lekker mensen te kijken. Mijn oog viel direct op een oude man – van een jaar of negentig – die door de stad zwierf met een scheef gegroeid been. Het is confronterend om te zien dat zulke oude mensen nog rond moeten zwerven en niet worden geholpen. Daar zit je dan, toekijkend een drankje te drinken.

Gedurende onze citytrip maakten we een aantal keren gebruik van de metro. Het is niet de meest fijne manier van reizen, maar je bent overal super snel. Dit scheelt je weer een stuk lopen. Hierdoor hebben we ook veel van de stad gezien.

We zijn natuurlijk langs alle bekende bezienswaardigheden geweest, maar de leukste wijk vind ik Montmartre. Het is een erg gezellig en kunstzinnig gedeelte van de stad. Op iedere hoek zijn knusse restaurantjes en veel creatievelingen proberen hun brood te verdienen met de verkoop van schilderijen.

Parijs

Ben jij wel eens in Parijs geweest en wat vond je ervan?

Bekijk hieronder meer foto’s die ik heb gemaakt of check mijn Instagram!

Deze diashow vereist JavaScript.

18 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: