Reizen

Backpacken door Italië | Bologna, Rome en Bari

Op dit moment lig ik onder de parasol bij een prachtig strand op Corfu en neem ik jullie mee terug naar de eerste dagen van onze backpackreis. We vlogen naar Bologna in Italië en reisden vervolgens per bus naar Rome en Bari om daar de boot te nemen naar Corfu.

Daar stonden we dan op Eindhoven Airport. Zwaar bepakt met een backpack, handbagage en een dosis enthousiasme. Onze reis kon beginnen en we hadden hier een aantal maanden flink naar uitgekeken.

Bologna

Na een misselijkmakende vliegreis kwamen we aan in Bologna. We reden met een bus naar ons eerste accommodatie, hotel Imperial. Een hotel iets buiten de stad. Erg gezellig was het hotel niet, maar met drie sterren was het een goedkoop en bereikbaar hotel. Die avond verbleven we in het hotel, omdat we erg moe waren en bestelden we een simpele Italiaanse pizza van drie euro.

De volgende dag bezochten we Bologna. Een redelijk onbekende en typisch Italiaanse stad die we in een dag helemaal konden zien. De straatjes en kleine marktjes met fruit en andere etenswaren vond ik heel gezellig. De stad is daarnaast relatief rusig en er zijn niet overdreven veel toeristen.

Rome

Op 13 juli vertrokken we rond 10:00 uur met de Flixbus naar Rome. Dit raad ik je écht aan, omdat het comfortabel is en het kost bijna niks. Wij betaalden rond de 20 euro voor een ritje.Rond 16:00 uur kwamen we aan in de meest chaotische metropool van Italië. We liepen uitgeput met onze bepakking naar het geboekte hostel, Hostella. Een verblijfplaats voor alleen vrouwen, vandaar de naam. Het was niet perse ons doel om met alleen vrouwen te zitten, maar dit zag er op de foto’s zó gezellig uit. En dat beeld bleek te kloppen.

We ontmoetten hele gezellige meiden uit verschillende landen. De eerste avond dronken we samen een wijntje op het dakterras en die avond daarna aten we pasta met iedereen van het hostel. Na afloop wisselden we Instagram profielen uit, om zo een beetje in contact te blijven. Want hoe leuk is het om elkaar eens op te zoeken? Van een aantal jaren geleden heb ik bijvoorbeeld nog Fransen en een Bulgaar op Facebook. En ik vind het nog steeds leuk om te zien wat ze nu allemaal doen.

Mediterraanse sfeer

Natuurlijk bezochten we overdag het bruisende Rome, waar we ongeveer 18 km liepen op een dag. De stad is voor een dag rondstruinen prima te doen en we hebben veel gezien. Zoals je waarschijnlijk zelf ook wel weet is Rome gewoon een prachtige, authentieke stad. Ieder straatje is fotogeniek en de mediterraanse sfeer is heerlijk.

Bari

Vanaf de havenstad Bari in Zuidoost-Italië, vertrok op 16 juli onze boot naar Corfu. In die stad verbleven we dus ook een nachtje. Dit raad ik je alleen niet aan.

Criminele sloppenwijk

Bari is een héle armoedige, vieze stad. Dit merkten we al toen we een buitenwijk binnen reden met de bus. Het had wat weg van een criminele sloppenwijk. De plek waar we sliepen in het centrum was nog wel te doen, maar we voelden ons écht niet veilig ‘s nachts. Ook al zaten we binnen.Kwaadwilligen hoefden maar een deurtje in te trappen en ze stonden al in onze slaapkamer.We hoorden ‘s nachts veel akelig geschreeuw en er reden veel scooters op hoge snelheid door het smalle steegje waar onze kamer zich bevond. Het gehele sfeertje was gewoon niet relaxt in Bari. Veel armoedige mensen en vieze mannen die rondhangen op straat en naar je schreeuwen.

Bootreis naar Corfu

Na een aantal dagen de Italiaanse sfeer te hebben geproefd, reisden we per boot naar het Griekse eiland Corfu. Over deze avonturen vertel ik meer in het volgende artikel.Nu ga ik weer genieten van het tropische, Griekse zonnetje.(Ik upload dit artikel via mijn 4G op mijn telefoon, dus er staan nog niet veel foto’s in. Dit verbeter ik later)

Heb jij een van deze steden wel eens bezocht en wat vond je ervan?

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: