Lifestyle

Mijn favoriete artiesten & muziekgenres

Even iets anders op mijn blog vandaag, namelijk mijn favoriete artiesten & muziekgenres. Mijn lievelingsmuziek is toch echt wel de oude meuk uit de jaren 60, 70 & 80. In dit artikel laat ik je zien waar mijn hart ligt qua muziek. Lees & luister je mee met een kop koffie of thee? 😉☕

Sinds mijn veertiende begon ik oude muziek te ontdekken en te waarderen. In de jaren daarvoor luisterden alleen mijn ouders naar deze muziek en vond ik het maar vréselijk ouderwets. Inmiddels kan ik al jaren niet meer zonder muziek uit de oude doos. Want zeg nou eens zelf, het is toch mega goed?

Soms baal ik gewoon dat ik niet geboren ben in de jaren 50, zodat ik de hele muziek evolutie kon meemaken. Ik kan er alleen maar van dromen. Maar gelukkig hebben we tegenwoordig ook heel veel goede muziek. Neem bijvoorbeeld Alex Turner, de frontzanger van Arctic Monkeys & The Last Shadow Puppets.

Freddie Mercury

Eén van mijn favorieten is – net als voor vele anderen – de band Queen. Lang geleden keken mijn ouders het Live Aid concert terug en ik keek mee. Vanaf dat moment ontdekte ik de muziek pas écht en werd ik groot fan.

Het onderstaande nummer dook dit jaar op uit de archieven en werd teruggebracht naar alleen de stem van Freddie. De oorspronkelijke opname was zwaar geproduceerd en ging gepaard met veel achtergrondzang. Dit exemplaar, ja, is gewoon een klassieker.

Alex Turner

Mijn tweede favoriet is Alex Turner, de frontzanger van Arctic Monkeys en The Last Shadow Puppets. In 2006 brachten Arctic Monkeys hun eerste album uit genaamd ‘Whatever people say I am, that’s what I’m not’. Daarna brachten ze nog vijf albums uit. Ik heb zelf niet een favoriet, maar van alle albums vind ik de meeste nummers heel tof.

The Last Shadow puppets is een soortgelijke band waarin Alex Turner een duo vormt met solo-artiest Miles kane. Ik ben al jaren groot fan van deze bands en ik wil Alex Turner graag eens live zien optreden.

Van alles wat..

Naast Alex en Freddie luister ik ook veel naar de volgende artiesten:

David Bowie, Pink Floyd, Michael Jackson, Fleetwood Mac, Aerosmith, The Red Hot Chilli Peppers, The Beatles, Stevie Wonder, Elvis Presley, Guns N’ Roses, 3 Doors Down, Sum 41, R.E.M, Imagine Dragons, Lana Del Rey, Lady gaga, Amy Winehouse, Justin Timberlake, Usher, Chris Brown, Eminem, Lady gaga, Destiny’s Child, The Pointer Sisters, Oasis, TLC, ABBA, The Jackson5, The Everly Brothers, Simon & Garfunkel, George Michael, The Killers, Green Day, Tom Odell, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Prince & ik ben er vast nog een heel aantal vergeten.

Het ligt er ook maar net aan in welke mood je zit en waar je zin aan hebt natuurlijk. Ik heb wel eens periodes gehad waarin ik veel naar muziek van Nederlandse bodem luisterde of alleen country. Tegenwoordig luister ik ook veel naar latin muziek.

Waar luister jij graag naar?

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: