Reizen,  Tips

Met deze vijf droombanen reis je de héle wereld over

Een baan vinden waarin je de hele wereld over reist, klinkt als een droom. Toch zijn er mogelijkheden waardoor je dit héél misschien kunt doen, met een beetje geluk en doorzettingsvermogen dan. Wellicht is één van deze vijf droombanen jou wel op het lijf geschreven.  

Reisleider

Foto | Unsplash

Ben jij ontzettend goed in de Engelse taal en spreek je ook nog Frans? Misschien is dan een baan als reisleider wel wat voor jou. Naast het ontdekken van de mooiste plekken op aarde, ontmoet je veel mensen van verschillende nationaliteiten. Een ideale werkomgeving toch?

Stewardess

Foto | Pexels

De wereld ligt aan je voeten met een beroep als stewardess, oftewel ‘cabin attendant’. Door een opleiding in deze richting te volgen heb je een grote voorsprong, maar je kan ook rechtstreeks solliciteren bij een vliegtuigmaatschappij. De vraag is dan natuurlijk of ze je aannemen, maar die kans wordt weer groter als je zelf al veel gereisd hebt en zelfstandig bent.

Piloot

Foto | Pexels

Ben je ambitieus, heb je veel doorzettingsvermogen en vooral veel geld op zak? Word piloot en ontdek de wereld terwijl je zelf een vliegtuig bestuurd, hoe spannend is dat?

Leraar Engels

Foto | Unsplash

Er is een wereldwijde vraag naar docenten Engels, dus doe daar je voordeel mee. Ga lesgeven op een Italiaanse middelbare school of misschien zijn er wel gezinnen die op een eiland wonen en een privéleraar Engels zoeken.

Reisbureau

Foto | Unsplash

Ga werken bij een reisbureau en stippel de mooiste reizen uit voor anderen. Naast dat je hier waarschijnlijk voldoening uithaalt, krijg je met meer ervaring de mogelijkheid om zelf mooie reizen te maken, namens de reisorganisatie.

Dit zijn natuurlijk vijf droombanen die niet voor iedereen zijn weggelegd, maar velen van ons zouden dit maar al te graag willen. Als je écht iets wilt dan kun je het bereiken, maar je moet er wel genoeg moeite in steken om dat te bereiken. Anders bereik je het niet. Mijn droom is om later als redacteur bij een reiswebsite- of tijdschrift aan de slag te gaan. Wat is jouw droom?

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? Volg labellabora dan op Facebook!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: