Reizen

Kamperen in Noord-Holland & op Ameland

Deze zomervakantie ben ik niet op vakantie geweest in het buitenland, maar ik heb wel twee heerlijke weekjes gekampeerd in eigen land. Mijn zus en ik reisden samen per trein naar Noord-Holland voor een weekje ouderwets kamperen in een caravan en daarna verbleven we in een tentje op Ameland. 

Een vakantie in Nederland lag nooit echt op de planning, maar het virus bracht daar dit jaar verandering in. En ik moet zeggen dat het goed bevallen is en dat ons land echt even aanvoelde als vakantieland. Ik neem je even mee terug naar eind juli en augustus, een periode waarin de coronasituatie ietsepietsie rustiger was als voorheen. 

Noord-Holland

In de duinen van het Nationaalpark Zuid Kennemerland, ligt natuurcamping Zeeweg 71. De plek diende ooit als oefenterrein voor defensie, maar daarna is er een kampeerplek van gemaakt. Veel mensen kennen deze camping niet, dus je hebt énorm veel ruimte en rust om je heen. 

Het publiek op dit terrein was erg divers. Van ouders met kinderen uit Brabant tot aan Amsterdamse hippies met een iconische Volkswagenbus. We merkten in gesprekken dat veel Randstedelingen er kwamen om de chaotische hoofdstad te ontvluchten. En gelijk geef ik ze.

De rust om ons heen vonden wij heerlijk, maar in vergelijking tot velen, misten wij die prikkels juist wél. Daarom zijn wij onder andere een dagje naar Amsterdam geweest, Haarlem, we hebben een prachtige fietstocht gemaakt door het Nationaalpark, we dobberden in duinmeer ‘Het Wed’ en brachten nóg een dagje door in de hoofdstad. Mijn ouders verbleven eerst een weekje in hun caravan en daarna zijn Carmen en ik er een week geweest. Ik heb natuurlijk veel sfeerbeelden geschoten, dus die laat ik zien. 

Ameland

Na deze veelzijdige week in Noord-Holland, vertrokken we met een backpack naar het zonovergoten Ameland. Zo klinkt het toch nog een beetje tropisch! We wilden voor een keer met zo min mogelijk spullen kamperen, dus we hadden alleen een kleine tent en stoelen. Daarnaast natuurlijk wat kleding en spullen om te douchen. In eerste instantie was het nogal een gedoe, want hoe neem je al deze rotzooi mee? Denk ook aan luchtbedjes en slaapzakken. Maar dat lukte uiteindelijk, want ja, proppen hè. 

Als verhitte pakezels kwamen we per trein en boot aan op Ameland. De camping waar wij verbleven heet ‘Camping Duinoord’ en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de duinen. En pal aan zee, want dat was nog geen 50 meter lopen vanaf onze plek. Heerlijk uitwaaien dus daar. 

Wij hebben gedurende deze week het hele eiland ontdekt per fiets, we bezochten de kleine stadjes, natuurgebied ‘T Oerd, de vuurtoren, we maakten een boottocht naar de schelpen- en zeehondenbank en waren natuurlijk veel te vinden op het uitgestrekte strand. We konden hier uren wandelen en heerlijk genieten van de zon. Soms zagen we dan maar een paar mensen. Saai? Misschien, een beetje. Maar het beviel ons wel, om een keer niet als op elkaar gepropte sardientjes te liggen bakken, naast een oerlelijke strandtent. 

Deze week op Ameland, was wederom ook een hele leuke en relaxte week. Op een flinke storm na dan, die over het eiland heen raasde met als gevolg veel ondergelopen tenten. Wij hadden geluk, want ons minitentje bleef de wind de baas.

En uiteraard heb ik nog veel meer foto’s gemaakt, maar nu is het wel weer even genoeg geweest. Op mijn Instagram en in mijn story, vind je trouwens nog meer foto’s, mocht je dat willen zien. 

Ik heb in ieder geval twee heerlijke weken gehad in Nederland, en ik ben blij dat dit ondanks corona mogelijk was. 

Andere reisverhalen

Wil je meer lezen over reizen? Klik hier!

7 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: