Tips

Hierdoor verdwenen al mijn onzuiverheden

Heb jij alles op het gebied van middeltjes al geprobeerd om je onzuiverheden voor goed te laten verdwijnen? Werkt niks en droom je van een gladde huid? Een paar jaar geleden kocht ik een olie op natuurlijke basis, wat resulteerde in een gladde huid zonder puistjes. Vandaag laat ik je zien wat ik gebruikte!

Acne op je gezicht, rug of borst: iedereen heeft er wel eens last van. Het kwaaltje begint vaak in de puberteit, maar niet iedereen is er daarna vanaf. Zelfs mensen van 30 jaar of ouder kunnen nog kampen met puistjes. Bij mij begon het in de puberteit. De onzuiverheden ontstonden vooral op mijn voorhoofd en rug, dus ik vond dat énorm vervelend. Gelukkig reinigde ik het goed iedere dag, dus ik kon het aardig in bedwang houden.

Theeboomolie

Toch verdween nooit alles en na veel middeltjes geprobeerd te hebben, vond ik eindelijk waar ik naar op zoek was: tea tree oil of theeboomolie. Op internet las ik er een aantal succesverhalen over. Ik besloot om het wondermiddel ook maar eens in te slaan en tot grote verbazing verdwenen ook bij mij de puistjes.

Puistjes drogen uit

Tea tree oil is een sterk geconcentreerde olie op natuurlijke basis. Het komt uit Australië en wordt uit de naalden van de Melaleuca alternifolia boom gehaald. De Aboriginals ontdekten de geneeskrachtige werking al van deze naalden. Het product heeft een bacteriedodende en ontstekingsremmende werking. Hierdoor verminderen of verdwijnen dus je onzuiverheden. Je puistjes drogen als het ware uit. Naast het doen verminderen van puistjes, helpt de olie ook tegen kleine wondjes en infecties.

Tea tree oil koop je bij onder andere Holland & Barret (wat voorheen de Tuinen was), maar ook bij de Kruidvat. Naast de olies zijn er ook crèmes, maskers en tonics verkrijgbaar.

(Dit is trouwens geen gesponsorde post)

Tips:

  • Doe enkele druppels in een geurbrander en zeg vaarwel tegen de insecten in je kamer. Die akelige beestjes houden niet van deze typerend geur.
  • Heb je van jezelf een droge huid? Smeer je huid dan na het aanbrengen in met een nachtcrème. Let er trouwens op dat je de olie niet inneemt maar op je huid smeert.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tip en dat de olie voor jou ook goed werkt. Heb jij zelf ook last (gehad) van puistjes? En wat gebruikte jij om weer een gladde huid te krijgen? Deel je tips vooral in de comments om anderen te verlossen van dit akelige kwaaltje.

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: