Lifestyle

En toen domineerde de mondkap ineens het straatbeeld

Afgelopen week dook de mondkap overal op in de openbare ruimtes. Het helse lappenstofje is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Met de nadruk op grote maten, want wat zitten die dingen absurd ruim. Of ik heb gewoon een belachelijke klein hoofd, dat kan natuurlijk ook.

Telkens als ik een masker op m’n gezicht schuif, zakt hij binnen enkele minuten naar beneden. Wanneer ik knoopjes aan de achterkant maak, zodat hij strakker zit, verschijnen er weer rode striemen achter mijn oor. Niet geheel ideaal. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de adem die ik te kort kom. Het voelt alsof iemand met een theedoek je smoel bedekt. Maar alle gekheid op een stokje, ze werken wel, deels dan. En je went er na verloop van tijd aan.

Afgelopen zaterdag had ik mijn tweede werkdag bij mijn nieuwe bijbaantje, Søstrene Grene. Ik liep daar zéven uur lang rond met de beruchte ademkiller. Maar ik moet zeggen dat het mij wel meeviel. Na een uur begon ik er aan te wennen. Al was het in de pauzes wel een verademing om dat ding even af te zetten, eindelijk frisse lucht. 

Wat mij opvalt is, hoe snel we eigenlijk wennen aan deze nieuwe wereld. Een compleet andere maatschappij met al die nieuwe regels en beperkingen. Dit hadden we een jaar geleden niet kunnen bedenken. Een jaar geleden verzamelden we scrunchies in alle kleuren en printjes. En nu lijkt de mondkap, buiten de functionaliteit om, een ware trend te worden. Want ja, als het dan toch al moet, wil je er ook een beetje trendy bijlopen. 

Lees ook:

Zo blijf je mentaal én fysiek fit tijdens de coronacrisis

Terug naar het oude normaal

 

 

5 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: