Reizen

Deze reis ga ik maken in de zomer van 2019

Het zonnetje schijnt dit weekend weer volop en dat geeft mij een heerlijk gevoel. Het liefst pak ik nu mijn koffers en ga ik op reis, maar ik moet nog even geduld hebben. Ik heb al wel hele toffe reisplannen op de planning staan en ik kijk daar enorm naar uit. Wil je weten wat ik van plan ben? Lees dan verder!

Parijs

In de meivakantie ga ik eerst 5 dagen naar Parijs. Enorm gezellig en interessant, want ik ben nog nooit in deze wereldse stad geweest. Best uniek, aangezien ik al veel gezien heb in Europa. Natuurlijk ga ik enorm veel foto’s maken in deze Franse stad en ik ga alles natuurlijk delen op dit blog.

Interrailen door Europa

Zeven dagen lang zuipen en uitbrakken op het strand tijdens een jongerenvakantie, is niks voor mij. Ik wil op avontuur, een echte reis maken waarin ik veel zie en ontdek. Dit jaar ga ik voor het eerst – zonder ouders – een reis maken. Dit doe ik niet alleen, want dat vind ik toch iets te spannend. Ik ga samen met een vriendin, Esther. Ons plan is om een maand lang met de trein door Europa te reizen. We hebben nog niet alles uitgedacht, want we willen per dag beslissen wat we gaan doen. Voor nu lijkt het ons gaaf om eerst naar het Zuiden van Italië af te reizen, daar de boot naar Griekenland te nemen, een aantal eilanden mee te pakken en vervolgens willen we de terugreis via de Balkan doen. Oost-Europa staat namelijk hoog op onze bucketlist. Maar de exacte route die we gaan afleggen kan op het laatste moment nog veranderen.

Ik ben zelf een aantal jaren geleden in Kroatië, Slovenië en Tsjechië geweest, dat vond ik prachtige landen. Nu willen we ook landen als Montenegro, Servië of Bulgarije meepakken. Een maand lang reizen is best duur, dus we willen gaan backpacken en overnachten in hostels. Dit lijkt mij enorm leuk, omdat je hierdoor veel andere reizigers uit verschillende landen ontmoet. Natuurlijk ga ik deze reis ook opschrijven met bijhorende foto’s. Dit zijn momenten die je natuurlijk niet wilt vergeten.

Voorgaande jaren

Ik ging iedere zomer met mijn ouders en zusje mee op reis door een of meerdere landen in Europa. Zo hebben we een een paar jaar geleden in 4 weken tijd een reis gemaakt door Tjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Op de terugweg kwamen we ook nog langs Venetië. Het is zo ontzettend leuk om veel te zien. Twee weken lang in hetzelfde hotel in Frankrijk zitten lijkt mij echt niks. De afwisseling vind ik juist zo leuk, vandaar dat ik nu zelf ook een reis wil maken.

Vorig jaar heb ik een reis gemaakt door Frankrijk met mijn familie. Ik maakte hier veel foto’s, waarvan ik er een aantal wil laten zien:

Deze diashow vereist JavaScript.

4 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: