Reizen

Backpacken door Griekenland: Skopelos & Skiathos

Heb je ooit de Mamma Mia film gezien met die prachtige locaties? De beelden zijn opgenomen op de Griekse eilanden Skopelos en Skiathos. Laten dat nou net de eilanden zijn waar ik de afgelopen dagen ben geweest. Geniet je mee van deze dromerige eilanden?

Vanaf Corfu namen we de boot naar Igoumenitsa en reisden we per bus naar Volos. We kwamen laat aan, dus er ging geen boot meer naar Skopelos. We besloten om te overnachten in een hotel en die dag erna vroeg te varen.

Skopelos

Rond acht uur namen we de boot en rond het middaguur naderden we het groene Skopelos. Het eerste wat mij opviel was de prachtige natuur met de vele bomen. Zoiets verwacht je niet op een Grieks eiland waar het heel warm is. Het is dan ook het groenste eiland van Griekenland.

We sliepen midden in Skopelos Town in een traditioneel hotel met een hele schattige oude vrouw als eigenaresse.

Privé strand

Het stadje zelf is niet heel groot, maar toch zijn er volop unieke winkeltjes, gezellige restaurantjes en cafeetjes. En het uitzicht is prachtig. De vijf dagen dat we er waren hebben we ons prima vermaakt.

Zo zijn we het hele stadje meerdere keren doorgelopen en hebben we veel op het karakteristieke strand gelegen naast het stadje. Vaak lagen er maar een paar mensen of helemaal niemand en hadden we het strand voor onszelf. Dit was zó fijn! Ik genoot enorm van deze momenten tussen de rotsen.

Na 5 dagen Skopelos werden we enthousiast uitgezwaaid door de Griekse oude vrouw van het hotel en kregen we ieder drie kussen.

Skiathos

Na dit prachtige eiland gezien te hebben, vaarden we door naar Skiathos. Hier verbleven we zes dagen in totaal. Bij de haven stond de vriend van Esther haar op te wachten als verassing, hoe lief! Hij bleef een weekend bij ons.

Rockbar met livemuziek

Skiathos is een stuk levendiger dan Skopelos en dit zie je terug in het aantal toeristen. Ook is er meer mogelijkheid om uit te gaan en hier hadden we écht zin in. Zo gingen we de eerste nacht uit en de laatste twee nachten waren Esther en ik te vinden in een rockbar met livemuziek. De band was op dat moment nog maar vier dagen bij elkaar en ze waren erg goed. Hun bandnaam ontbrak zelfs nog. Ze speelden allerlei klassiekers van bands als Queen, Pink Floyd en The Rolling Stones. En laat ik daar nou nét groot fan van zijn.

Ondergaande zon

De laatste avond maakten we nog een wandeling over het eiland en kwamen we bij een prachtige plek uit. Veel mensen lagen op de gladde rotsen te genieten van de ondergaande zon.

Thessaloniki

Eergisteren kwamen we aan in de tweede grootste stad van Griekenland, Thessaloniki. We sliepen twee nachten in een hostel en ontmoetten een meisje uit Denemarken. Gisteren hebben we dan ook de hele dag met haar de stad verkend. Dit was enorm gezellig en s’avonds aten we Griekse tapas.

Op dit moment zitten we in de bus naar Sofia in Bulgarije waar we een nacht gaan verblijven in een hotel. Morgen reizen we door naar Budapest.

Dat was dan weer de update van mijn backpack-reis. Ben je nieuwsgierig naar meer foto’s? Neem dan een kijkje op mijn Instagram, @naomiipater

Tot dusver mijn langdradige script.

Ciao!

11 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: