Reizen

5 x bijzondere stranden in verschillende kleuren

Bij het woord strand denk je al snel aan een langgerekte kust met lichtbruin zand of een schattig baaitje tussen rotsen in Italië met kiezelstenen. Maar heb je wel eens een strand met groen of roze zand gezien? Vandaag laat ik je vijf bijzondere stranden zien in verschillende kleuren.

Pink Sands Beach

Photo | Instagram Eden.jhp

Dit rustieke strand vind je op de Bahama’s. De roze kleur ontstaat doordat wit zand in aanraking komt met cellen van het vele bloedkoraal dat hier te vinden is. Een reis naar de Bahama’s is zeker niet verkeerd, vooral niet met zo’n bijzonder strand.

Ramla Beach

Photo | Instagram Andre.sc

Op de foto zie je een geel/oranje strand afgebeeld. Deze prachtige plek vind je op het eiland Malta in de Middellandse Zee.

Rábida Island

Photo | Instagram Somedayisnow_rtw

Rábida Island hoort bij Ecuador en is één van de kleinere Galapagoseilanden. Het strand heeft een sterke rode kleur door de hoeveelheid ijzer in de grond. Hoe gaaf is het om hier eens rond te lopen en prachtige foto’s te maken? De kleur zal wel warm zijn aan je voeten, maar daarna neem je gewoon een verfrissende duik in het heldere, blauwe water.

Panalu’U Beach

Photo | Instagram Nefertiti_intheflesh

Over hitte aan je voeten gesproken, dit zand trekt pas veel hitte aan. Toch is de donkere kleur tegen de blauwe lucht met palmbomen aan ontzettend mooi. Het zwarte zand bestaat uit allemaal kleine korreltjes van zwarte lava. Het schijnt een plek te zijn waar vaak schildpadden vertoeven, hoe schattig! Ik weet alleen niet of het zo’n aangenaam strandje is tijdens de warme dagen..

Papakolea Beach

Foto | Instagram Kelly1384

Op onze mooie aardbol zijn slechts vier groene zandstranden te vinden. Eén daarvan is Papakolea Beach op het tropische eiland Hawaii. De olijfachtige-kleur heeft het strand te danken aan de aanwezigheid van een groenachtige, halfedelsteen genaamd olivijn.

Ben jij wel eens op een strand geweest in een van deze kleuren?

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: