Reizen,  Tips

Backpacken: deze apps zijn handig om te downloaden

Het is bijna zover: donderdag vlieg ik met een vriendin naar Bologna in Italië waar onze reis begint. Gedurende 5-weken reizen we per bus, trein & boot door Italië, Griekenland en Oost-Europa. Om ons een klein handje te helpen heb ik een aantal héle handige apps gedownload, die we gaan gebruiken tijdens het backpacken. Deze deel ik vandaag met je!

Jippie, het avontuur waar ik maanden lang naar uitkeek begint bijna en ik kan niet wachten. Het is de eerste keer dat ik ga backpacken en ik heb onwijs veel zin om nieuwe mensen te ontmoeten, plekken te ontdekken en foto’s te maken. De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met een deel van de route uitstippelen en ik heb vandaag de laatste spulletjes ingekocht.

Om het iets makkelijker voor onszelf te maken heb ik een aantal handige apps gedownload, die wel eens van pas kunnen komen tijdens het backpacken. Ga je binnenkort ook reizen door Europa of een ander werelddeel? Wellicht heb jij dan wat aan onderstaande tips!

Handige apps tijdens het backpacken

MAPS.ME

Dit is kort gezegd de offline versie van Google Maps. Je downloadt kaarten van een land of stad als je internet hebt en dan kan je ze offline gebruiken. Het fijne hieraan is dat je dus nooit meer verdwaalt. Je stippelt een handige route uit als automobilist, voetganger of fietser en je volgt de aanwijzingen. Er is ook een optie ‘ontdek de buurt’ waarin je uitgelichte accommodaties, bezienswaardigheden en eetgelegenheden ziet.

RAIL PLANNER

Wij gaan sporen door Europa met een interrail pas, dus we hebben de app ‘Rail Planner’ gedownload. Hierin plan je je reis, zie je welke treinen rijden en reserveer je stoelen of slaapcabines. Dit is voor ons heel fijn en overzichtelijk.

FLIXBUS

Helaas is het spoornet niet overal zo goed aangelegd als in Nederland, dus niet overal gebruiken we de trein. In Griekenland is het bijvoorbeeld erg lastig om goede en snelle verbindingen te vinden. Voor sommige afstanden hebben we de Flixbus geboekt. Dit is een dienst van bussen die de grote steden met elkaar verbind voor een niet al te hoge prijs. In de app zie je alle bestemmingen en kun je reserveren.

BOOKING

Booking.com is een fijne website en app waarin je heel veel accommodaties als hotels, appartementen en hostels kunt reserveren. In veel gevallen kun je op het laatste moment nog annuleren, dus dat is een bijkomend voordeel als backpacker. Zo houd jij je vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

HOSTELWORLD

Bij Hostelworld zie je alle hostels in de buurt van jouw gekozen locatie. Je krijgt per hostel een uitgebreide pagina te zien met recensies, beoordelingen, foto’s en prijzen. Dit is lekker makkelijk en je kunt gewoon via je telefoon reserveren en betalen.

COUCHSURFING

Met couchsurfing slaap je helemaal gratis bij locals thuis in ruil voor gezelschap, het delen van verhalen en ervaringen. Wij willen dit heel graag eens proberen, dus we hebben een account aangemaakt op deze app. Toch hebben we nog geen adres weten te strikken, omdat veel zelf op reis gaan of een onbetrouwbaar profiel hebben.

AIRBNB

Op Airbnb verhuren particulieren een kamer in hun eigen woning inclusief ontbijt. Sommige van deze accommodaties staan ook op booking.com, maar lang niet allemaal. Het is absoluut de moeite waard om ook deze app te downloaden als je zeker wilt zijn van een slaapplek.

GUIDES

Guides is van Lonely Planet en geeft je per stad allerlei informatie die je kunt downloaden, zodat je het offline kunt bekijken. Denk aan bekende bezienswaardigheden, de lekkerste plekken om te eten, slaapgelegenheid, winkels en nog veel meer. Het is eigenlijk een soort toeristisch boekje, maar dan op je telefoon. Handig hè!

Ik weet niet of ik gedurende onze reis artikelen ga schrijven, dus ga er maar van uit dat het de komende 5-weken stil blijft op dit blog. Maar op mijn persoonlijke Instagram zal ik actiever zijn met het posten van foto’s en story’s.

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: