Reizen

Backpack avonturen op Corfu, Paxos & Antipaxos

Vorige week staken we vanaf Bari met de boot over naar het Griekse eiland Corfu. Op dit eiland sliepen we zes nachten in een tropisch hostel en we bezochten de eilandjes Paxos en Antipaxos

Vanaf de Italiaanse kustplaats Bari, vaarden we naar het Griekse eiland Corfu. We zaten 12 uur op de boot, dus we hadden een slaapcabine gereserveerd. We sliepen veel beter dan verwacht en rond een uurtje of zeven in de ochtend kwamen we aan op Corfu.

The Pink Palace

Vanaf de haven kregen we een transfer naar ons geboekte hostel, The Pink Palace. Het staat bekend als een massaal party hostel, dus we waren erg benieuwd wat we gingen aantreffen. Bij aankomst viel ons vooroordeel best mee en het was een prachtig hostel, ondanks de grootte. Het hele complex is geschilerd in een roze kleur met tropische planten en muurschilderingen.

Het vakantie seizoen is hier nog niet in volle gang, dus we kregen een upgrade van een dorm naar een privékamer naast het zwembad en bij de zee. Heerlijk was het! In de avonden dronken we vaak een drankje met mensen uit het hostel of bezochten we een café in het dorpje.

Corfu Town

Met de bus brachten we een bezoekje aan Corfu town, een prachtig stadje met veel sfeervolle straatjes, winkeltjes met veel sieraden en restaurantjes. Natuurlijk kon ik het niet laten om wat sieraden te kopen.

Paxos & Antipaxos

De volgende dag brachten we een bezoekje aan de eilanden Paxos en Antipaxos. Deze tip kregen we van een Grieks meisje in een hostel in Rome. Dit zijn prachtige kleine eilandjes met helderblauw water onder Corfu. We zaten vier uur op een boot om Paxos en Antipaxos te bereiken. De heenreis was heerlijk en we genoten volop van het zonnetje. De terugreis was echter niet succesvol, omdat de boot nogal schommelde en we daar erg misselijk van werden.Maar de eilanden waren prachtig en de lange boottocht was het absoluut waard.Hieronder staan nog een aantal foto’s van ons hostel en de omgeving.Nou dit was het wel zo’n beetje. Respect als je dit helemaal hebt gelezen trouwens. Vandaag gaan we met de boot naar Igoumenitsa en vanaf daar gaan we naar Skopelos, het Mamma Mia eiland. Ik heb er énorm veel zin in. En het aantal foto’s moet ik maar even gaan sorteren op mijn telefoon, want dit is nog geen grammetje van de kilo foto’s.

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: