Reizen,  Tips

5 x goedkope manieren om te overnachten op reis

De wereld is immens groot en er valt zóveel te ontdekken. Tegenwoordig hoeft het reizen niet altijd meer heel duur te zijn. Er zijn genoeg alternatieven om bijvoorbeeld goedkoop te overnachten, vandaag geef ik vijf tips voor budgetreizigers. 

Tegenwoordig trekken steeds meer jongeren de wijde wereld in, op zoek naar avontuur. Een ontdekkingsreis naar wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Velen kiezen er daarom voor om na hun studie een tussenjaar te nemen. Een duur grapje, maar ik weet zeker dat het de moeite waard is. Je hoeft natuurlijk niet een halfjaar weg om veel te zien, dat kan ook in een maand of zelfs een week. Voor de budgetreizigers onder ons geef ik vandaag tips om goedkoop te overnachten.

Hostels

Slapen in een hostel is een goedkope en sociale optie voor budgetreizigers. De prijzen verschillen natuurlijk per land, maar soms overnacht je al voor een tientje. De kans is groot dat je ook nog eens terug komt met allerlei nieuwe contacten uit verschillende landen. Hoe leuk is dat!

Backpacker hostel
Foto | Pexels

Kamperen

Kamperen met een tent is gezellig en knus. Bij tent overnachtingen denk je natuurlijk direct aan een warm land, maar met warme dekens en een goede kwaliteit tent kan het zelfs met minder weer, enorm gezellig zijn. Het is heerlijk om in slaap te dommelen, terwijl je de tikkende regen op het tentdoek hoort. Een bijkomend nadeel is wel dat alles heel vies en nat wordt. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een lekker warm land, waar je zonder moddersporen je tent weer in kan pakken. Voor vijftien euro per nacht kan jij soms al overnachten op een camping. Dit kan natuurlijk altijd goedkoper en in Scandinavië mag je zelfs wild kamperen, ja ècht. Dit kost je dus geen drol, maar het lijkt mij wel oersaai. Daar zit je dan te creperen van eenzaamheid in the middle of nowhere. Deze optie zou ik alleen met een groepje doen.

Kamperen in tent
Foto | Pexels

Couchsurfing

Slapen op een bank bij iemand die je niet kent in het buitenland, dit wordt ook wel couchsurfing genoemd. Steeds meer mensen maken gebruik van deze manier van overnachten. Het is gratis en je leert enorm veel mensen kennen. Via de website Couchsurfing.org kom je in contact met de aanbieders van deze slaapplekken. Het lijkt mij in ieder geval een hele gave ervaring, omdat je de locals écht leert kennen in hun dagelijks leven. Wat eten ze, waar praten ze over en welke bezienswaardigheden zijn de moeite waard? Er is geen betere manier om achter deze info te komen, dan via de inwoners zelf.

Bank jongeren
Foto | Pexels

Nachttrein

Moet jij een lange afstand overbruggen van A naar B? Denk dan eens na over de nachttrein. Je betaalt alleen de reiskosten en dat scheelt je dus weer een overnachting. Een bijkomend voordeel is dat je wakker wordt en aankomt op de plaats van bestemming.

Overnachten trein
Foto | Unsplash

Woningruil

Hoe leuk is het om met iemand uit Australië te wisselen van huis? Er zijn verschillende websites waarbij het switchen van huizen centraal staat. Neem bijvoorbeeld homeexchange.com. Jij gaat voor een aantal weken wonen in andermans huis en hij of zij komt naar Nederland, in jouw huis. Er zijn vooral veel gezinnen die dit doen, omdat je dan een langere tijd op dezelfde plek moet blijven.

Huis
Foto | Unsplash

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: