Netflix
Tips

5 x mijn favoriete Netflix series

Tegenwoordig heb je bijna alle films en series binnen handbereik. De keuze is zo groot, dat je het soms niet meer weet. Je besteedt je kostbare tijd eraan, dus je wilt zeker weten dat het de moeite waard is. Daarom licht ik vandaag mijn favoriete series uit, wellicht spreken deze series jou ook aan.

Het kijken van Netflix series is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vroeger moest je naar de Videotheek (Videoland) – nee niet de website – om een film te huren. Een half uur lang stond je daar dan, te twijfelen welke film het werd. Bij thuiskomst keek je die film en had je dus niks anders te kijken, tenzij je illegaal bezig was met downloaden natuurlijk. Gelukkig is de keuze nu enorm groot en is er voor ieder wat wils. Zo ook voor mij. Hieronder geef ik je vijf tips met mijn favoriete series op Netflix.

La Casa De Papel

De populairste Spaanse Netflix serie is zonder twijfel ‘La Casa De papel’. Ik denk dat de meesten deze serie wel kennen, maar het blijft één van mijn lievelingsseries. Tijdens de eerste afleveringen moest ik wel even inkomen, maar als snel zat ik ieder moment op het puntje van mijn stoel. Het verhaal gaat in het kort over acht criminelen die zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Maanden lang werden ze getraind door een man die zichzelf de Professor noemt. Zijn plan is om in elf dagen zoveel mogelijk geld de drukken en dan via een – bijna – onmogelijke manier te ontsnappen. Ondertussen neemt het groepje van acht, het personeel en een aantal scholieren in gijzeling. Deze serie wil ik binnenkort zeker nog een keer kijken en ik kan niet wachten op seizoen 3.

The 100

Het verhaal speelt zich bijna 100 jaar na een nucleaire oorlog af. 4000 overlevenden werden het heelal ingestuurd om daar verder te leven in ruimestations. Gedurende de serie volg je 100 jongeren die gedwongen naar het aardoppervlak worden gestuurt, om te kijken of er weer leven mogelijk is. Meer kan ik niet verklappen, want dan zeg ik weer te veel. Wat ik wel kan vertellen is dat het écht de moeite waard is. Inmiddels zijn ze bezig met het zesde seizoen, dus er valt genoeg te beleven met deze serie.

Las Chicas Del Cable

Deze prachtige serie speelt zich af in de jaren 20 bij een telefoonmaatschappij in Madrid. Je volgt vier vrouwen die gaan werken in dit miljoenen bedrijf. De vrouwelijke personages in deze serie komen op voor hun rechten en steunen elkaar gedurende de emotionele momenten. In deze serie draait alles om liefde, vriendschap en de revolutie op het gebied van vrouwenrechten. Het is een ontzettende romantische serie die ik zeker nog een keer ga kijken. Inmiddels zijn er drie seizoenen, maar ik wacht met smart op het vierde seizoen.

Tiempos De Guerra

Nóg een Spaanse serie die zeker niet kan missen in mijn lijstje is Tiempos De Guerra. Het verhaal speelt zich af gedurende de Rifoorlog in 1921. Jonge verpleegsters uit rijke gezinnen vertrekken naar Melilla, Marokko om daar een ziekenhuis op te zetten voor de gewonde soldaten. De hoofdrolspeelster, Julia gaat op zoek naar haar vermiste verloofde en haar broer. Als ‘verpleegster’ gaat ze mee naar Melilla om daar haar zoektocht te starten. Officieel is ze geen verpleegster, maar ze mag toch mee. Want alle hulp is nodig. De serie draait constant om het redden van levens, de soldaten, de verpleegsters en de opbloeiende liefdes. De serie komt traag op gang, dus je moet er echt even in komen. Na een aantal afleveringen kon ik niet meer stoppen en ik kan deze serie alleen maar aanraden.

Stranger Things

Een énorme hype dook ineens op in 2016, Stranger Things. Iedereen had het erover en dat is meer dan terecht. De serie gaat over een jongen – Will – die op mysterieuze wijze verdwijnt. Zijn moeder en vrienden doen er alles aan om hem terug te vinden. Op een gegeven moment ontmoeten de jongens een bijzonder meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek naar Will. Het leuke aan deze serie vind ik dat het zich afspeelt in de jaren 80. Dit zie je met name aan de kleding, de muziek en het decor. Stranger Things is een sciencefiction serie met een duistere kant en énorm getalenteerde, jonge acteurs. Het is zo mooi om te zien dat kinderen zich al zó kunnen inleven in een verhaal die ze spelen. Deze serie is vermakelijk voor jong en oud, dus ik raad hem zeker aan!

Heb jij deze series al gezien? En wat is jouw favoriet?

4 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: