Lifestyle,  Tips

10 x tips om in slaap te vallen tijdens de hittegolf

Het seizoen waar ik zo naar verlangde is eindelijk begonnen en volgende week wordt het een warme bedoeling. In slaap dommelen met temperaturen van 30  graden of meer is niet altijd een succes verhaal. Daarom geef ik je vandaag 10 tips om toch in slaap te vallen gedurende de ‘hittegolf’ die Nederland teistert. Ready?

  1. Slaap ten eerste niet onder je dekbed. Doe het niet, ook al ben je bang voor monsters. Hierdoor kook je aan alle kanten en kun je rekenen op een helse nacht onder de dekens. Wil je toch iets over je heen hebben? Slaap dan alleen onder een laken, door je dekbed er uit te halen.
  2. Waan je even op Antarctica door een bak ijsblokjes voor je ventilator te zetten. Hierdoor wordt de wind veel koeler en slaap je beter.
  3. Schittert de zon de hele dag in je kamer? Houd dan je gordijnen dicht, zo blijft de warmte buiten en blijft het koeler in je kamer.
  4. Leg voor nog meer verkoeling een koud washandje op je hoofd en maak eventueel de rest van je lichaam koeler met datzelfde doekje.
  5. Lig je altijd in elkaar gekropen in de foetushouding? Doe dit niet en spreid je armen en benen uit elkaar. Zo kleven je lichaamsdelen niet aan elkaar, klinkt plakkerig hè!
  6. Zet een spuitbusje met water naast je bed, zodat je jezelf af en toe kan besprenkelen met water. In mijn ervaring werkt het heerlijk verkoelend en het droogt zo weer op.
  7. Neem een koude douche voordat jij je bed in stapt. Zo krijgt je lichaam de kans om af te koelen en ga je lekker fris je nest in.
  8. Zet altijd één of twee bekers water naast je bed, zodat je altijd voldoende vocht binnen krijgt. Zelf heb ik snel dorst en niet altijd zin om naar de badkamer te lopen gedurende een verhitte zomernacht, dus dan heb je altijd water bij de hand.
  9. Lig je nog steeds te woelen en te zweten als een otter? Slaap dan met een icepack die je wikkelt in een handdoek.
  10. Hoe moeilijk het ook is tijdens gezellige zomeravonden: drink als je toe bent aan voldoende nachtrust, niet te veel cafeïne of alcohol, hierdoor krijg je het alleen maar warmer.

Extra tip: smeer je goed in met muggenspray, want voor deze akelige insecten is dit seizoen een feestje.

Dit was ‘m alweer! Misschien ben je ondertussen wel in slaap gevallen gedurende het lezen van dit artikel, slaaplekker dan. Vergeet trouwens niet om met volle teugen te genieten van het prachtige weer de komende week. 🌎🌼🌴

Wat doe jij om de hitte van je af te slaan tussen de lakens?

Beeld: Pexels

8 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: