Mindstyle

10 kleine dingen in het leven die mij gelukkig maken

Het begrip ‘geluk’ wordt tegenwoordig enorm belangrijk gemaakt. Veel mensen leggen zichzelf ongelofelijk veel druk op. Ze doen precies wat anderen van hen verwachten en gaan er zelf aan onder door. Je moet het geluk in jezelf vinden en vooral in de kleine, pure momenten. Vandaag deel ik mijn geluksmomentjes met je.

Het leven is mooi, niet altijd en ook niet voor iedereen want dat kan niet. Vriendschappen houden ermee op, relaties gaan uit en er komen weer nieuwe mensen en uitdagingen op je pad. Dat is het leven. Je leert ervan, je krijgt meer levenservaring en daardoor meer mensenkennis.

Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van iedere dag, want iedere dag is een cadeau. Een cadeau omdat het leven niet vanzelfsprekend is. Mensen worden ziek, verliezen alles of horen er niet bij. De een is arm en zielsgelukkig, terwijl de ander rijk en eenzaam is. De contrasten zijn groot in de wereld en daarom is het goed om soms even stil te staan bij de kleine, maar oh zo mooie kanten van het leven.

Blij en gelukkig zijn in het leven heeft niks te maken met de grootte van je huis, het aantal vrienden die je hebt of het geld op je rekening. Zelf heb ik weinig nodig en ik durf te zeggen dat ik een gelukkig mens ben.

‘Simplicity makes me happy’

Zo word ik blij van:

  • Een heldere blauwe lucht
  • Het spinnen van een kat die naast mij komt zitten
  • Het luisteren naar mijn favoriete muziek
  • Het zien van mooie natuur
  • Een spontaan gesprek met iemand in de trein
  • De warmte van de zon op mijn huid
  • De fluitende vogels in de vroege ochtend
  • Een warme kop thee
  • Een vrij weekend
  • Gitaar spelen

Welke kleine dingen in het leven maken jou gelukkig?

 

4 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: