Lifestyle,  Personal

Zo maak je een WordPress blog met NL domein

Ben je al een tijdje bezig met bloggen en droom je van een eigen domein? Het lijkt allemaal erg ingewikkeld, maar het valt reuze mee. Een maand geleden begon ik dit blog en voorheen wist ik niks over domeinen en webhosting. Nu kan ik al een stuk meer vertellen over het beginnen van een eigen blog en ik help je er graag mee. 

Dit blog bestaat alweer ruim een maand, hoera! Op 10 februari publiceerde ik mijn eerste blogpost en inmiddels heb ik 11 artikelen geschreven. Het bloggen vind ik zó leuk om te doen en ik krijg er zóveel inspiratie door. Voorheen had ik een WordPress.com blog, maar een maand geleden wilde ik starten met een eigen domein. Dit stukje internet voelt veel meer van mezelf en het staat ook nog eens professioneler. Bloggers vragen zich vaak af, hoe je precies een NL domein krijgt. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn en ik ga je de basis uitleggen.

Allereerst moet je natuurlijk goed weten waar je over wilt bloggen. Misschien heb je al een blog en wil je die koppelen aan een nieuw domein of wil je gewoon helemaal opnieuw beginnen, wat in mijn geval zo was.

Blog naam kiezen

Voordat je een eigen domein koopt met een hostingpakket, moet je natuurlijk wel een blognaam weten. Ik wist eigenlijk meteen al dat het ‘La Bella Bora’ moest worden. Kies een naam die origineel is en dicht bij jezelf ligt, je wilt natuurlijk opvallen tussen alle andere blogs. De domeinnaam die je uiteindelijk kiest, is de deur naar je website met alle content. Zonder die deur kan niemand dus je website bereiken. Zelf koos ik voor een NL domein, maar er zijn talloze mogelijkheden waar je uit kan kiezen.

Webhosting

Naast het bedenken van een domeinnaam, moet je ook rekening houden met hosting. Bij hosting huur je het stuk internet dat jij nodig hebt. Er zijn talloze websites die webhosting aanbieden, zelfs in combinatie met een WordPress pakket. Voor deze optie koos ik. Je gloednieuwe website wordt dan direct gekoppeld aan WordPress.org, waardoor je direct aan de slag kan met het creëren van je blog. Er zijn verschillende templates die jij kunt kiezen als basis. In theorie is het dus enorm simpel. Maar om origineel te zijn wil je natuurlijk wel je eigen draai er aan geven. Zo koos ik bewust mijn eigen kleuren, de lettertypes, een logo en de indeling.

Creativiteit

Het kiezen van een naam en de webhosting hoeft dus helemaal niet veel tijd te kosten. Het invullen van de website kost daarentegen wel veel tijd, vooral in het begin. Ik raad het bijvoorbeeld iedereen aan om verschillende plugins te downloaden, zodat je website er mooier uit ziet. Maar de tijd die ik kwijt was, stopte ik er graag in. Ik vind het zo énorm leuk om te doen en dan heb je wel je eigen stukje internet, waar jij al je creatieve ideeën in kwijt kan.

 

2 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: