Personal

Stageperiode | Geslaagd voor mijn examens | Vervolgstudie

Maandag kreeg ik te horen dat ik geslaagd ben voor mijn mbo opleiding mediaredactie, YEAH! Dit is een drie-jarige studie waarin je bezig bent met schrijven, fotografie, interviewen, filmen en editen. Behoorlijk breed dus en érg leuk. Daarnaast rondde ik een leerzame stageperiode af van vier-maanden en ga ik na de zomervakantie verder in de media met een vervolgstudie.

Stage

Een tijdje twijfelde ik of media wel écht iets voor mij is, maar inmiddels ben ik er achter dat ik dit het aller-leukste vind. De afgelopen vier-maanden liep ik stage bij indebuurt Deventer. Dit was een leerzame periode waarin ik artikelen schreef, interviews deed en zo nu en dan video’s maakte. Naast het feit dat ik veel leerde vond ik het leuk om de stad Deventer en haar inwoners te leren kennen.

Dit zijn een aantal artikel die ik schreef voor indebuurt Deventer:

Klik hier voor alle artikelen

Geslaagd

Drie jaar geleden begon ik met de opleiding mediaredactie en nu ben ik dan eindelijk geslaagd. Dit geeft zo’n fijn gevoel. Gedurende deze studie heb ik veel gedaan op het gebied van schrijven, fotografie, media en video. Zo liep ik een halfjaar stage bij Girlscene.nl, waar ik aan de slag ging met het YouTube-kanaal en artikelen schreef voor de website. Hiervoor reisde ik drie dagen per week af naar een gezellige redactie in Amsterdam en werkte ik twee dagen vanuit huis.

Als eindopdracht voor de opleiding maakte ieder voor zich een eigen magazine. Dit vond ik de leukste schoolopdracht, omdat je helemaal zelf mocht bepalen hoe het eruit kwam te zien. Het maken van een krant, een podcast en een tv-uitzending waren ook leerzaam.

Media Informatie & Communicatie

Na de zomervakantie ga ik beginnen aan Media Informatie & Communicatie (Creative Business) op Saxion in Enschede. Deze studie sluit goed aan bij mijn vorige opleiding en zeker omdat ik verder wil in de media, is dit een goede keus. Je wordt opgeleid tot mediamaker van de toekomst en je leert hoe je tekst, beeld, video en techniek op een juiste manier moet combineren. Je gaat verhalen maken en dat is wat ik het aller-leukste vind om te doen. Vooral bijzondere en inspirerende verhalen van mensen die veel levenservaring hebben.

Nou dat was mijn update weer effies. Nu weten jullie iets meer over mij en mijn studierichting.

8 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: